Eigen zomer ritme

En dan zijn we ruim een maand verder sinds de laatste blog.
Lieke heeft een prima zomer gehad en is fijn veel thuis geweest. Een week met alleen papa, terwijl Guusje en ik genoten hebben van Londen. Een hele hete week, wat voor Lieke heel zwaar is. Samen met papa veel binnen in de koelte. Daarna een week met Guusje veel om haar heen en nog een week alleen met mij, terwijl Guusje met papa in Kijkduin was.
Lekker gewoon in haar eigen bed, haar eigen ritme. Fijn overdag naar de IJsbeertjes, iedere week een keer logeren bij Rensis, gewoon lekker alles gewoon. Met natuurlijk wel fijne bijzondere zomer momenten zoals samen met de familie van papa naar de Efteling. Of lekker met Guusje uitgebreid in het zwembad in de tuin.

De laatste resten van blauwe plekken op haar arm herinneren ook aan een ingrijpende gebeurtenis als Lieke door een ander kindje hard ‘gepakt’ wordt en van de stress moet overgeven. Flinke schrammen op haar gezicht, een bloedend oor, blauwe plek vingerafdrukken op haar arm. Groot verdriet bij haar als ik net na de gebeurtenis haar toevallig kom ophalen. En natuurlijk kan dit gebeuren…of toch niet? Het is een inschattingsfout waar in ieder geval van geleerd moet worden. Het doet mij weer beseffen hoe kwetsbaar ze is. Het raakt heel diep van binnen..een zeer hart. Ze kan zich niet verdedigen, ze kan niet roepen om hulp…Pff..Ik kom deze week bij het ophalen de mama van het andere kindje tegen. We hebben een fijn gesprek. Want ook deze mama heeft een verschrikkelijk gevoel hieraan over gehouden. Ik kan me gewoon niet voorstellen hoe heftig het voor haar is..

En vandaag start ook de zorgagenda weer. We hebben een afspraak met de uroloog voor het plassen. Een heel fijn gesprek. Ze legt ons aan de hand van oude foto’s en onderzoeken uit dat eerder een kleine uitstulping bij de blaas zichtbaar was die gegroeid kan zijn en deze klachten kan veroorzaken. Feit is dat Liekes blaas bijzondere activiteiten laat zien, met bijna 2-3 keer in de week een enorm nat bed dwars door de luier heen. Ze kiest in overleg met ons ervoor om niet hele heftige invasieve onderzoeken te starten, maar met voor haar logische medicatie een maand te gaan kijken of we de blaas rustig krijgen.
In de gang komen we dr Bok nog even tegen en ook Liekes eerste fysio Martine kletst even gezellig met Lieke. De Cliniclowns zijn paraat in de wachtkamer. Een vertrouwd beeld zo in de ochtend in het MMC, de zorg is weer opgestart. Met op de agenda dit najaar in ieder geval vervolg van het ‘plasverhaal’, een nieuwe botoxbehandeling in het Radboud en natuurlijk de tandarts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.