Veranderingen

Het nieuwe schooljaar is begonnen en Guusje is met veel plezier gestart in groep 6. Voor Lieke is deze week ook een week van veranderingen.
Maandag na de IJsbeertjes is Francy bij ons en zorgt ze voor Lieke terwijl ze Nancy alles vertelt over Lieke. Nancy zal samen met Esther net zoals Francy vanuit Severinus komen zorgen voor Lieke. Zij wisselen elkaar af op donderdag. Een verandering, want eerst waren oma Nelly en opa Joop er altijd op donderdag. Dankbaar dat zij dit al die jaren met zoveel liefde hebben gedaan!

Dinsdag gaat Lieke voor de eerste keer logeren bij Severinus. Inge, Liekes taxichauffeur, brengt haar na de IJsbeertjes naar de logeerboerderij. En daar is fijn Francy om Lieke een vertrouwd gezicht te geven in een nieuwe omgeving. Francy zal ook haar collega’s de komende weken inwerken. Lieke doet het super goed!

Een heerlijk ontspannen snoetje in de ochtend

Omdat Lieke bij Severinus logeert betekent dit op woensdagochtend IJsbeertjes en in de middag bij Kindzorg naar de BSO. Aan het einde van de dag komt Lieke met Inge naar huis. Helemaal alleen in de taxi, als echte VIP 🙂
Lieke wrijft met haar handjes door haar ogen, al die nieuwe indrukken zijn erg vermoeiend.
En vandaag is Nancy alleen aan het werk om voor Lieke te zorgen tot ik thuis ben. Lieke straalt en eet goed.
Een goed begin van ons nieuwe voorlopige zorgsysteem. Voorlopig omdat als het kinderdagcentrum bij Severinus begin volgend jaar open gaat we het systeem nog een keer aanpassen. Voor nu heel prima!

Dinsdagochtend help ik zelf mee in een woonhuis van Severinus. Sinds vorig jaar werk ik met collega’s hard aan het nieuwe Kinderdagcentrum. Ik wilde daarnaast heel graag ook wat meer van de organisatie zien. En dus draai ik een ochtend mee in twee geschakelde woonhuizen waar 12 cliënten wonen met een ernstig meervoudige beperking. Een pittige bijzonder mooie ochtend. Ik herken het hele systeem van Lieke, de structuren, het tempo, de handelingen maar dan keer 12, met volwassen lengte en gewicht..Ik zie de enorme werkdruk, maar ik zie vooral de liefde, aandacht en zorg. Ik help mee de cliënten naar de dagbesteding brengen, ga boodschappen doen met een cliënt, help met poetsen, opruimen en het klaarzetten van de lunch en ik geniet van het contact met de cliënten. Een mooi kijkje in deze bijzondere wereld. Ik ben onder de indruk.

En morgen worden als het goed is nieuwe onderdelen van Liekes rolstoel geleverd.
We zijn weer opgestart!

Een reactie op “Veranderingen

  1. patrycja de vries

    heel veel plezier wie weet komen we elkaar ook nog eens tegen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.