4 cm en 2 kilo!

Ik krijg een herinnering van Facebook. Vorig jaar lag Lieke op de intensive care in Nijmegen. Een heftige periode waarin ze lang heeft geknokt in de weken erna om weer de oude te worden. Wat een groot contrast met de afspraak bij dr Bok vorige week. Lieke is 4 cm gegroeid en 2 kilo aangekomen! Een prachtig mini mensje van 104 cm en 15 kilo! Dr Bok is erg tevreden. Het enige waar we op dit moment echt mee kwakkelen zijn de overmatige urine lozingen aan het einde van de nacht. De medicatie leek zijn werk te doen, maar Lieke vindt het niet lekker. Dus na een paar dagen tuft ze de medicatie uit en doet haar mondje niet meer open. We stappen over op pillen. Hier moet ze enorm van overgeven. Na een gesprek met de uroloog donderdag gaan we maandag starten met pleisters. Hopelijk neemt het aantal keren bedden verschonen en in bad gaan nu snel af.

Vrijdag hebben we bezoek van het Zorgkantoor. Een derde van de mensen met een PGB krijgen jaarlijks een huisbezoek. De toonzetting van de brief irriteert me, we moeten allerlei documenten op papier kunnen laten zien, terwijl zoveel digitaal gaat. Bart en ikzelf zijn vooraf druk met alles verzamelen. Het bezoek zelf valt heel erg mee en is zelfs fijn. De dame van het Zorgkantoor komt altijd in deze regio en kent dus alle zorgaanbieders. We mogen echt onze ervaringen delen. Onze administratie is helemaal goed en het systeem dat we voor Lieke hebben opgezet heel prima. Ze vindt het zelfs aan de minimale kant en in het gesprek merk ik ook de intensieve zorgen van de afgelopen periode. Fijn om te horen dat er nog mogelijkheden zijn om de zorg verder uit te breiden.
De wereld met Lieke is soms zo gewoon geworden dat ik vergeet dat het niet gewoon is.

En dan staat deze week in het teken van de voorbereidingen voor Liekes verjaardag. Ze wordt een ‘elfje’ op 24 september.
Van Ellen krijg ik een tijd geleden een gedicht toegestuurd wat zo passend is dat we het gebruiken voor de uitnodiging voor haar verjaardagsfeest.

Dankbaar voor de fase waarin Lieke zit. Wat is ze een mooi mensje! Een voorbeeld van doorzettingsvermogen, genieten van de kleine dingen en zonder oordeel mensen benaderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.