Operatiekamer

Vanmorgen moest ik om 7.45 uur op de kinderafdeling zijn, dat was lang geleden..Ik mocht van morgen niet eten, dat was wel lastig. Er waren gelukkig veel bekende verpleegkundigen. Ook Sanneke, de pedagogisch medewerkster werkt vandaag, gezellig! Om 8.45 mocht ik samen met mama naar de operatiekamer. Mama kreeg een heel grappig blauw pak aan met een groene muts. In de ok moest de dokter van de narcose nog wel even een keer goed kijken, omdat ik een beetje bijzonder ben. Ook de dokter van mijn oortjes was al binnen. Toen kreeg ik een kapje op mijn neus, ik heb erg mijn best gedaan om niet in slaap te vallen…mama zong ook zo mooi!

Ondertussen is dr Bok al even bij papa geweest, nieuwsgierig of ik al terug ben…

Mama mocht meteen weer bij mij zijn in de uitslaapkamer, maar goed ook want ik ben helemaal de weg kwijt. De dokter van de narcose heeft tegen mama gezegd dat ik in de diepe slaap wel wat andere dingen laat zien als andere kindjes. Mijn zuurstofgehalte zakt regelmatig. Ook de dokter van de oortjes heeft even met mama gepraat. Het is gelukkig allemaal goed gegaan.

Terug op de kinderafdeling zijn we erg opgelucht dat het achter de rug is. Wel een vervelend idee dat bij een korte narcose Lieke al anders reageert…Lieke is niet helemaal zichzelf, is echt een beetje de weg kwijt. Na een tijdje geeft ze aan dorst te hebben en ondertussen heeft Lieke ook weer iets gegeten. Tussendoor wordt ze door veel mensen bewonderd en hebben we een gesprek met de facilitair manager van het nieuwe Vrouw Moeder Kind Centrum. Onze ideeen worden erg gewaardeerd. Ook kletsen we bij met Sanneke. Zij is aan het proberen te regelen dat ondanks de leeftijdsgrens van 4 jaar, Lieke toch naar Villa Pardoes mag komen. Zou heel leuk zijn, Lieke vond de Efteling erg fijn.

Na veel tegenstribbelen ligt ons prinsesje nu te slapen. Ze moet vannacht hier blijven, kijken wat ze doet in een diepe slaap na de narcose…

2 reacties op “Operatiekamer

 1. Henk en Hennie

  Wij hebben de hele morgen aan jullie gedacht, wat zijn wij blij dat het allemaal goed is gegaan!
  Lieke, heel veel beterschap!!
  Veel liefs van,
  Ome Henk en tante Hennie

 2. Wat fijn dat de buisjes er goed in zitten. We hopen dat Lieke gauw weer ‘de oude’ is en dat ze weinig meer zal ‘dippen’.
  Veel beterschap en voor jullie een goede nachtrust gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.