Zorgen en een rolstoeltransporter

Vanmiddag om 13 uur hebben we een afspraak met onze WMO consulente van de gemeente Veldhoven, Ligtvoet (leverancier van hulpmiddelen) en de firma van Raam, fabrikant van rolstoelfietsen. Een fijne, goede passing, Bart en ik mogen allebei de rolstoeltransporter uitproberen. Een fiets waar Lieke’s rolstoel eenvoudig opgereden kan worden, een fiets met versnellingen en trapondersteuning. Uiteindelijk gaat Bart ook een stukje fietsen met Lieke, ze vindt het fantastisch!! Nu maakt Ligtvoet een offerte voor de gemeente, moet de gemeente deze goedkeuren en dan is er ongeveer een levertijd van 8 weken op de fiets. We hebben goede hoop dat begin september wij, maar ook Anne, Renee, Petra, opa en de oma’s kunnen fietsen met Lieke.

Dit was het ‘makkelijke’ deel van onze afspraak. Samen met Ligtvoet en onze consulente kijken we naar de badvoorziening mogelijkheden. We komen tot de conclusie dat alleen een woningaanpassing een mogelijkheid is voor een goede badvoorziening…Dit houdt in of de badkamer slopen…of van drie twee slaapkamers maken…heftig..emotioneel, maar ook financieel. De gemeente betaalt gelukkig een noodzakelijk deel van deze veranderingen, maar wij willen natuurlijk ook woongenot en iets moois…We hebben een goed overleg, besluiten om toch ook nog de ergotherapeute om advies te vragen voordat we deze grote beslissing gaan nemen. Wordt vervolgd..maar het gevoel van binnen is vervelend, een beetje verdrietig..

Het doet me denken aan de vraag die Anke me gisteren stelde: ‘Lin, wanneer stopt het rot gevoel na de diagnose?’. Tja, wanneer stopt dat? Mijn antwoord was ‘op het moment dat je kind op een fijne plek terecht komt en ontwikkelingen boekt hoe klein de stapjes ook zijn.’ Als ik kijk naar de afgelopen dagen is dat als ze thuis bijna een hele boterham (zonder korstjes) eet, eruit ziet als de koningin op de nieuwe fiets tijdens de passing, hartelijk lacht als ze liggend op het waterbed Guusjes speentje uit haar mond haalt…Al heel lang overheerst niet meer het rotgevoel, maar dit wil niet zeggen dat je het nooit moeilijk hebt. Dagen als vandaag geven weer even dit verdriet, diep in je hart, een gevoel van oneerlijkheid.

We gaan opladen, een weekje Villa Pardoes komt eraan. Een weekje genieten van elkaar, even weg zijn uit de dagelijkse realiteit, nieuwe bijzondere herinneringen voor altijd maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.