Logeerhuis

Vrijdagochtend is het juffen/meesterdag op de Vuurtoren en neemt Rens afscheid. Bart en ik zijn er om 9.30 uur en we drinken gezellig een kopje koffie met een gebakje. Daarna mogen we heerlijk met Lieke in het zwembad. Lieke kraait van plezier! We sluiten af met een gezamenlijke lunch. Een fijne ochtend!

Zoals de IJsbeertjes een verlengstuk van ons gezin zijn geworden en zoals Anne, Petra en Renee een onderdeel zijn van ons gezin, denken we al een tijdje na over een logeerplekje voor Lieke…nu slaapt Lieke alleen bij de oma’s, maar dat wordt steeds zwaarder..Maar een logeerhuis,pff een heftig onderwerp. Een stuk loslaten wat moeite kost en best een beetje zeer doet, je weer laat zien dat Lieke anders is…

We weten al snel aan welke voorwaarde de logeerplek moet voldoen. Als wij iets gezelligs gaan doen en de meisjes moeten gaan logeren moet de reactie bijvoorbeeld zijn: ‘ Leuk Guusje gaat logeren bij Marie en Toon en Lieke bij haar logeerplekje!’.  Het moet een fijn plekje zijn, vertrouwd, bijzonder, een volgend verlengstukje van thuis met veel warmte. En de individuele begeleiding die Lieke zo nodig heeft. Maar waar vind je dat?

Een tijdje geleden vertelde Anne over Rensis zorg. Al kijkend op de website werden Bart en ik nieuwsgierig en na de verhalen van Anne na de open dag besloten we de stap te zetten. Deze week heb ik contact gezocht met Rensis zorg en al door de telefoon was het gevoel goed, wat een positieve energie! Vrijdagmiddag zijn we in het huis in Bergeijk geweest. Een super mooie locatie tegen de bossen aan. Een tuin met aangepaste schommels, zandbak, glijbanen en zelfs een kleine kinderboerderij. Binnen voelen we ons meteen thuis; super ingericht, alle voorzieningen..Het gesprek is fijn, hartelijk, veel herkenning. Zoals veel stappen met Lieke, doen we deze ook op gevoel en we besluiten verder te gaan! Eerst moet er nu een nieuwe indicatie komen voor kort verblijf in een instelling. Vaak moeizamen trajecten, maar weten waar we het voor doen geeft energie. En ondertussen gaan we ook verder met Rensis zorg. Er moeten allerlei gegevens over Lieke besproken worden; zorgplan, medicatie, wat Lieke graag doet, waar ze blij van wordt wat ze moeilijk vindt…3 mei gaan we hier mee verder. En dan zullen we ook een eerste keer gaan inplannen.

Vandaag zijn Bart en ik nog steeds moe, stapjes zetten, loslaten, weer je toekomstbeeld wijzigen kost energie. De administratieve rompslomp die weer op ons af komt…maar wat zou het fijn zijn als Lieke een heerlijk logeerplekje krijgt, een nieuw verlengstukje van ons gezin, zij en wij verdienen het zo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.