Gewoon perfect

Lieke heeft enorm genoten van haar verjaardag. Het was gewoon een perfecte dag!
We zijn de dag begonnen met een heel fijn intiem moment begeleid door Marieke van Bijzonder Jij (www.bijzonder-jij.nl). Een bijzonder mooi moment, even stil staan bij Lieke’s verjaardag, haar leven vieren.
Guusje heeft eerst negen kaarsjes in de vorm van ‘ballen’ (Lieke’s favoriete speelgoed) aangestoken. Een kaars voor Lieke, voor Guusje, voor alle gehandicapte vriendjes, voor de bus, voor iedereen aanwezig, voor opa Henk, voor ons mooie huis, voor papa en mama en voor de nieuwe rolstoel.
Verjaardag_3
Daarna heeft Guusje haar eigen kado voor Lieke gegeven: een lied. Lieke straalde tijdens het zingen van haar zus. Petra, Anne en Renee hadden voor Lieke hele mooie woorden. Diep geraakt door deze vriendschappen!
Marieke had op het thema ‘ballen’ een heel mooi verhaal geschreven over ‘het kleine, glazen balletje’.
…..
Maar krijgt niet ieder balletje krasjes of deukjes in de loop van de tijd? En weet je wat kleine krasjes doen bij een glazen balletje? Die zorgen dat het licht nog mooier en kleurrijker wordt weerkaatst!
Negen jaren gingen voorbij en het glazen balletje verbaasde iedereen. Ze leerde een beetje stuiteren en een beetje rollen. Ze maakte de anderen aan het lachen. Iedereen hield van haar. En ze ging niet stuk. Ze brak niet. Stiekem was ze toch een heel stuk sterker dan iedereen had gedacht! En dat maakte iedereen om haar heen heel gelukkig.

Heel stil hebben we zitten luisteren. Samen met Marieke, had ik met Lieke en Guusje voor iedereen een kado gemaakt. Een mooi geschilderd doosje, met op het doosje een tekst over Lieke en in het doosje een bal en de tekst van ‘het glazen balletje’. En daarna een ballengevecht voor Lieke en heel hard ‘Lang zal ze leven’, waarbij ze schaterde in haar stoeltje op de grond.
Onder de indruk van Marieke hoe ze Guusje een heel belangrijk bijzonder gevoel heeft meegegeven. Wat was ze trots om de assistent te mogen zijn. Een mooi begin van Lieke’s verjaardag.

De rest van de dag met alleen maar fijne mensen om ons heen feest gevierd. Smullen van de taart, genieten van de zon, van vriendschap. Een heel warm gevoel als gezin, een gevoel dat we er niet alleen voor staan.
Verjaardag_1
Verjaardag_6
En vandaag het feest nog een beetje over gedaan bij haar IJsbeertjes 🙂 Gezelligheid aan de grote tafel in de klas, samen zingen en smullen van de taart.
Verjaardag_7
Tijdens de autorit naar het Radboud voor ons bezoek aan Bijzondere Tandheelkunde heeft Lieke met een grote glimlach op haar gezicht geslapen. En op de terugweg ook weer.
Een heerlijke verjaardag voor een heerlijk kind!
Verjaardag_2

2 reacties op “Gewoon perfect

  1. Lieve Linda en de rest van de familie, wat was het fijn om met jullie te mogen werken en dit voor jullie te doen! Heel hartelijk bedankt voor het vertrouwen en de openheid. Een dikke knuffel voor jullie alle vier. Marieke

  2. Patrycja

    Leuke blog geschreven over liekes verjaardag
    Nog gefeliciteerd lieke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.