Mama’s

Ik moet vandaag opeens veel aan je denken, lieve mama van Marjan. Het zal wel komen omdat Lieke volgende week 9 jaar wordt…Je was de eerste mama met een meisje met trisomie 9 in de mozaïek vorm die ik sprak. Marjan leefde helaas toen al niet meer. Een aantal avonden heb ik met je aan de telefoon gezeten, gehuild, gelachen. Je hebt mij geholpen zonder dat je het weet om er iets van te gaan maken. En als ik nu de brieven lees over Marjan in de leeftijd van Lieke, herken ik zoveel!
En terwijl ik aan je denk, passeren alle lieve mama’s die ik heb leren kennen door Lieke in mijn hoofd.
De mama’s van het speelgroepje bij MEE; Judith en Samantha. We volgen elkaar nog steeds op afstand; en ben nog altijd dankbaar dat ik jullie heb ontmoet. De eerste jaren waren zo heftig, en dan is het zo fijn om met iemand te kunnen huilen, lachen en wanhopen.
De mama’s van de IJsbeertjes. Ik heb er al veel zien komen en gaan. Ieder met hun eigen verhaal. We delen hoogtepunten, maar bij de IJsbeertjes hebben we ook de keiharde dieptepunten van het verlies van kindjes meegemaakt. Hoe intens is dat om als moeder te delen.
De mama’s van Rensis. Samen in de ouderraad, en zoveel meer. Even die aandacht voor elkaar. Een appje, een belletje, een thee, een hapje eten.
De mama’s met een kindje met trisomie 9 in de mozaïek vorm. Dankzij de social media elkaar kunnen vinden. Vaak grote afstanden, maar zo dichtbij.

Mama’s allemaal met hun eigen verhaal.
Oersterke vrouwen, die met alles wat ze in zich hebben samen met helden van papa’s zorgen voor prachtige mooie kinderen!

De week voor Lieke’s verjaardag, altijd bijzonder, emotioneel, met herinneringen.

Een reactie op “Mama’s

  1. He Linda,
    Wat een mooie site met mooie blogs. Bijzonder dat je iedereen een liefdevol inkijkje geeft in je leven met Lieke!
    Kan ik me abonneren op de blogs?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.