Carnaval..in het ziekenhuis

De carnaval begon op het kinderdagverblijf, Lieke zag er super leuk uit als mini Concertino!

P1000484_2 

Zaterdag ging Lieke logeren bij oma Dita, gezellig! Helaas kreeg Lieke ’s avonds wat verhoging en voelde ze zich niet lekker. Een paracetamol deed wonderen net als de koude washandjes van oma Dita. Zondag toch lekker gaan logeren bij oma Nelly en opa Joop, zodat wij (papa Bart en mama Linda) carnaval konden vieren. Maar maandag werd Lieke echt heel erg ziek, paarse handjes en voetjes en een oppervlakkige ademhaling. De huisarts verwees ons meteen door naar de EHBO, waar Lieke aan het zuurstof werd gelegd, wat zijn we geschrokken! Dokter Bas is de dienstdoende kinderarts en hij is bang dat Lieke een bacteriele infectie heeft opgelopen, dus er wordt meteen bloed geprikt, gekateteriseerd en een lumbale punctie (hersenvocht) gedaan. Uit het bloedonderzoek blijkt inderdaad dat Lieke heel erg ziek is, ze krijgt meteen antibiotica via een infuus.

23022009077_4 Gelukkig blijkt ’s avonds dat de bacterie niet in de hersens, nieren en longen zit. De antibiotica slaat aan en door het zuurstof voelt Lieke zich gelukkig al wat beter. Dinsdag kijkt Lieke’s cardioloog ook voor de zekerheid naar haar hartje. Gelukkig zit de bacterie ook niet hier en dr Schroer heeft nog meer goed nieuws: één gaatje in Lieke’s hart is dicht en het andere is nog maar minimaal! Ook haar anders gevormde hartklepje sluit en opent prima! Lieke hoeft pas terug te komen als ze 1 wordt!!

Dinsdag voelt Lieke zich alweer een stuk beter, tante Anke komt even knuffelen net zoals oma Dita. Woensdag komt ook opa Joop Lieke bewonderen. We krijgen heel veel lieve telefoontjes, een kunstwerk van de Seconde Wijzers (kinderdagverblijf) en lieve kaartjes (natuurlijk ook van Lieke’s lieve oud tante Nel uit Maassluis!!).

Woensdag komt de orthopedisch consulent in het ziekenhuis Lieke’s spreidbroekje aanmeten..ja Lieke heeft ook nog eens heupdysplasie en moet in ieder geval drie maanden dit broekje aan. Maar het belangrijkste is Lieke knapt goed op en mag donderdag’s naar huis!

8 reacties op “Carnaval..in het ziekenhuis

 1. Marlies

  Lieve Mini-Concertino, je mama heeft een super web-log gemaakt! Fijn dat we zo ook op de hoogte kunnen blijven van al je ontwikkelingen.
  Wij zijn erg blij dat je zo goed opknapt en we komen snel langs.
  Tot snel,
  Marlies

 2. Karin

  Hoi lieve scheet!
  Wij zijn echt heel blij dat het weer wat beter met je gaat. Natuurlijk nog even wennen aan je spreidbroek maar dat komt ook vast weer goed. Jullie mam heeft echt een kei mooie weblog voor je gemaakt. Wij hadden je nog niet gezien als mini concertino maar dat staat je goed!
  Veel liefs van Ton en Karin en een dikke kus van je vriendje Tijs X

 3. Natalie

  Wa bende toch een heerlijk mopke he…maar je moet ons niet zo laten schrikken he!!Gelukkig ben je weer heerlijk thuis bij papa en mama!Leuk dat we jou zo bij kunnen houden via deze blog!
  Dikke knuffel!
  Natalie en Erwin

 4. Robert&Ellen

  Hoi lieve Lieke, fijn dat je weer thuis bent! En wat een leuke site heb je nu!
  We zijn blij dat je je weer beter voelt en komen je gauw een keertje knuffelen.
  Dikke kus van ons!!

 5. Guido

  Ha die Lieke,
  Ik ben de Carnaval ook niet zo goed doorgekomen. Nou, de carnaval wel, maar nu ben ik ziek. Ik heb de griep, nu moet ik ook de hele dag pillitjes slikken. Dat is niet leuk. Maar ik doe gewoon net als jou, en dan wordt ik gewoon weer snel beter!
  Groetjes, Je grote vriend Guido.

 6. de schellentjes

  hoi lieke
  wat een leuk shirt zeg je hoort er al echt bij. wat erg dat je weer naar het ziekenhuis moest zeg je bent natuurlijk veel liever bij papa en mama gelukkig mocht je snel weer naar huis.
  we komen snel weer eens langs kuzz jeroen en lianne dikke knuffel van devin en tigo

 7. Judith

  Hee lieve Lieke,
  Nou die papa en mama van jou hebben een mooie site van je gemaakt zeg! Je zult wel enorm trots op ze zijn! Ik vind de foto’s erbij super! We komen gauw weer eens knuffelen!
  Jac, Benthe, Mats en Judith

 8. Marian

  Wat een mooie site is het. Met carnaval allemaal weer spannend geweest!Maar ook goed nieuws dat het hartje er goed uitzag!!Ook jullie verhaal gelezen in het blad zeldzaam,mooi verhaal. Groetjes marian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.