Dr Bok

Gisteren zijn we bij Lieke’s kinderarts geweest: Dr Bok. Of zoals hij zichzelf voorstelde de eerste keer dat we hem ontmoetten: de dokter van kindjes die anders zijn. Bij Dr Bok bespreken we eigenlijk alles rondom Lieke.

Gisteren hebben we het gehad over Lieke’s voeding, Bart en ik denken namelijk dat Lieke overvoed wordt. Gelukkig kon hij zich hierin vinden en hebben we maandag over een week een afspraak met de logopediste en dietiste om dit te veranderen. Hopelijk gaat ze dan ook weer beter drinken.

Verder was hij erg ongerust over de opname van Lieke met carnaval. Ze was toen echt heel erg ziek en hij weet gewoon niet waar precies dit probleem ligt. Lieke wordt heel snel ziek en knapt dan ook weer snel op. Haar snelle herstel na de bloedplaatjestransfusie vlak na de geboorte, verbaasd hem ook nog steeds.

Door het contact met andere ouders en de literatuur weten we dat de longen ook een aandachtspunt zijn. En dus zijn gisteren ook foto’s van haar longen gemaakt, het enige orgaan waar we nog geen foto van hadden…We zijn ondertussen veel gewend, maar de dwangbuis waarin ze moest was echt heel zielig.

Dr Bok was erg tevreden over Lieke’s algemene toestand, zeker gezien de ernst van haar handicap doet ze het goed. Hij was ook erg tevreden over ons als ouders, een compliment dat je toch goed doet ook al weet je het zelf ook.

Na al die bezoeken in het ziekenhuis, kan het verdriet je soms overvallen. Lieke is zo lief, spontaan, open en hartelijk, we gunnen haar zoveel meer!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.