Groot

Het was een ‘rustig’ weekend, wat dat woord ook mag betekenen?
Maar na ruim twee weken temperatuur schommelingen, diarree, slijm en hoesten bij Lieke was het heel fijn om haar weer fit te zien.
En dan realiseer ik me ook weer hoe groot ze is geworden. Letterlijk, ze heeft een maat groter van schoenen (22 ;)) en Judith heeft haar kniesteun van de statafel 3 cm moeten verzetten. Anne zegt zaterdag bij XieJe ‘haar benen worden lang en haar gezichtje verandert’.
Maar wat bijna niet te beschrijven is, is hoe groot ze is geworden in haar rolstoel. Ze gaat steeds gerichter rijden. En wat is dat knap met hersenen die een vage midden balk hebben, waardoor je niks tweehandig kunt. Ze heeft geleerd om haar handjes om en om te gebruiken aan de rolstoel en zo haar koers te bepalen. En dus heb ik al op het toilet opgesloten gezeten, rolstoel geparkeerd voor de deur met een schaterende Lieke. Rijdt ze naar de trap, met hier en daar kleine schade aan de deur, als Guusje boven is. Ze straalt zonder iets te zeggen uit ‘ik wil ook naar boven’. En kan ze ongeveer in je rijden als ze bij je wil zijn. Wat een vrijheid!
Ze tovert met regelmaat een glimlach op mijn gezicht en deze kan ik goed gebruiken.

Een reactie op “Groot

  1. patrycja

    ik vind het een mooie verhaal van Lieke dat ze vooruit gaat met de stappen die ze maakt
    ik ben trots op haar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.