Thuis

Lieke ligt heerlijk in haar eigen bed, ze slaapt na een lange dag.
Vanmorgen moesten we ons om 7.15 uur melden in het MMC. Om 8 uur zou de urologe het blaasonderzoek uitvoeren bij Lieke. Met enige vertraging mocht ik met Lieke mee naar de ok. De anesthesist was heel goed voorbereid. Alle gegevens uit het Radboud waren er. Heel rustig liedjes zingend viel ze in slaap. En daarna het wachten voor Bart en mijzelf (en alle andere lieve mensen om haar heen). Het onderzoek duurde langer dan verwacht. Blij dat we uiteindelijk gehaald werden om naar de uitslaapkamer te gaan. Een heel klein meisje lag nog in diepe slaap in een aparte kamer. De anesthesist was er meteen bij om te zeggen dat ze het hartstikke goed had gedaan. Haar hartje had zich keurig gedragen. De urologe kwam vertellen dat ze het begin van de urinebuis wat heeft verwijd. De blaas verder zag er prima uit…en dat is dan ook meteen het vervelende..de kans dat het hele plas gedoe uit haar hersens komt wordt steeds waarschijnlijker…
Lieke wordt moeizaam wakker en moet overgeven. Haar lijfje laat op meerdere plekken zien dat het infuus prikken weer heel veel moeite heeft gekost.
Na een uur gaan haar oogjes steeds beter open en mogen we terug naar de afdeling. Fijn om verpleegkundigen om je heen te hebben die Lieke al jaren kennen. Als ze eenmaal in haar rolstoel heel stoer drinkt en pap eet, wordt ze aangenaam verrast door de Cliniclowns. Ze lacht, ze geniet! Onder de indruk dat de clowns haar naam nog steeds weten. Dat ze precies weten wat ze leuk vindt. Een heerlijke afleiding.
Na het eten en drinken mag het infuus eruit en als ze dan ook weer geplast heeft mag ze heerlijk mee naar huis.
Wat fijn, gewoon thuis met de kerst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.