Intensieve zorg

De opening van het nieuwe Kinderdagcentrum bij Severinus op 2 maart lijkt heel ver weg..Na een week van vraagtekens in Liekes ogen ziet ze er nu heel gelukkig en ontspannen uit!


En toen was daar Corona. En stopte het zorgnetwerk om ons heen; geen logeerhuizen, geen bso, geen zaterdagopvang, geen thuiszorg. Het KDC is doordeweeks een aantal uren open met strikte regels en heel weinig kinderen, voor nu. Ik vind dit al pittig, kun je nagaan als je zorgintensief kindje volledig thuis komt.
Lieke daarentegen geniet volop, heerlijk zoveel aandacht. Iedere dag brengt Guusje haar mee weg en komt haar ophalen. We wandelen naar het KDC, Guusje fietst of gaat op de space scooter. En thuis alle aandacht. We hebben contact met de oma’s en opa via facetime. En Lieke kijkt vol verwondering naar de telefoon.Ik denk dat Lieke de enige is die het minder fijn vindt als deze maatregelen gestopt worden.
Ondertussen werkt Bart heel hard in het ziekenhuis. En ben ik trots op hoe we dit samen afstemmen en waardering hebben voor de inzet van de ander. Ik ben dankbaar voor het meedenken van mijn werkgever in de zorg voor Lieke. Pff..en ergens in mijn hoofd zit daar wat als?…
Voor nu dag voor dag. We gaan een weekend in met full time zorg. En ik denk aan iedereen die precies weet hoe dit voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.