Systeem problemen

Het is nu bijna twee weken geleden dat Lieke is geopereerd in het Radboud in Nijmegen. De operatie duurde 2,5 uur en is goed gegaan. De tanden en kiezen die eruit moesten op advies van de orthodontist van Bijzondere Tandheelkunde om plek te maken voor de rest van haar volwassen gebit zijn goed verwijderd. Heel haar gebit is gereinigd en al haar volwassen tanden en kiezen zijn geseald.
Wat duren 2,5 uur dan lang…De anesthesist was over Liekes saturatie tijdens de ingreep erg tevreden. Alleen haar temperatuur. Toen ik naar de uitslaap ruimte mocht, lag ze onder een warmte lamp, haar lichaamstemperatuur is van normaal, naar koorts naar ondertemperatuur geschommeld in de ochtend.
En daar lijkt haar systeem nu nog last van te hebben.
Al bijna twee weken schommelt haar lichaamstemperatuur tussen normaal en koorts. De eerste dagen was ze zelf niet echt fit. Afgelopen dinsdag terug geweest in het MMC. Daar hebben ze haar volledig gecontroleerd. Urineweginfectie, keel, neus, oren, wondgebied, botten…niks lijkt afwijkend. En Lieke eet, drinkt en is inmiddels weer heel vrolijk. We komen samen tot de conclusie dat haar systeem echt van slag is van de narcose. En gaan haar lijf even de tijd geven om zelf te herstellen.
De afgelopen twee dagen leek het heel goed te gaan. Totdat er gisteravond toch weer een stevige verhoging was.
In mijn achterhoofd zit onrust. Deze week nog even aankijken en anders toch maar weer dr Bok bellen. Dit kost energie voor haar. Gelukkig lijkt ze er zelf weinig last van te hebben.

Onder de indruk ben ik van haar. Hoe ze uit de narcose komt en dan zo weer in haar rolstoel wil. Met hechtingen in haar mondje dapper eten. En na een dag bijkomen toch het allerliefste weer gewoon wil doen. Ik geef haar met regelmaat de eerste dagen wat meer rust en geniet van de momenten dat ze op de bank tegen me aan in slaap valt. Maar nu is er weinig van de strijd in haar lijfje te merken. En moeten we alert voor haar zijn. Maar wat is ze een bikkel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.