Dapper

7 maanden na je heupoperatie in Maastricht, moest je gisteren in Nijmegen weer onder narcose. Een behandeling aan je tanden en een botox injectie in één van je bovenste speekselklieren. Een operatie planning van 3 uur.
Ik was benieuwd hoe je dit zou vinden, of de pijn die je hebt gehad na de operatie aan je heup een angst heeft ontwikkeld.
Je bent gelukkig al vroeg aan de beurt, 8 uur, de anesthesist wil je graag een lange uitslaap tijd geven en de kans om naar huis te kunnen gaan aan het einde van de dag.
Als we in Nijmegen aankomen word je herkend door veel verpleegkundigen en medewerkers op de ok. ‘Ha lieve Lieke, wat ben je weer vrolijk vandaag’. Al kletsend geef ik je een operatie schort aan. Je lijkt geen nare herinneringen te hebben aan het ziekenhuis. Tot op de ok blijf je vrolijk kletsen en daar zingt iedereen met je favoriete liedjes mee, zodat je rustig in slaap valt. Ik geef je een dikke kus en dan is er alleen hoop dat je ook weer goed wakker wordt.
Gelukkig verloopt de operatie voorspoedig en mogen we na ruim twee uur weer bij je. Je hebt wat moeite met opstarten, maar de tube is er gelukkig uit als we bij je komen. Je hebt wel nog wat extra zuurstof nodig, je snurkt de hele uitslaapkamer bij elkaar.
De anesthesist is heel tevreden over het verloop van de operatie. Langzaamaan gaan je oogjes af en toe open. En na een tijd mag je naar de afdeling. Als je eenmaal goed je ogen open hebt, wil je ook redelijk snel in je rolstoel en ….eten en drinken 🙂
Vol bewondering kijk ik naar je, dapper mensje.
Het gaat zo goed met je dat het bed op de ic voor de nacht niet nodig is, je mag gewoon lekker naar huis.
Thuis vind je het heerlijk op de bank, onder een dekentje, op schoot. Af en toe een dutje. Dolblij ben je als Guusje vroeg in de avond thuis komt. Guusje komt heerlijk bij je zitten, niks fijner dan dat. Zo dapper als jij bent, zo dapper is ook je zusje. Guusje vond het erg spannend allemaal…in Nijmegen werd je vorig jaar namelijk niet goed wakker. Ze is toch gewoon naar school gegaan. En heeft gelukkig zo haar draai daar gevonden, dat ze goed opgevangen is door docenten en vriendinnen.
En zo kunnen we allemaal ’s avonds in ons eigen bed naar bed. En lijkt het alsof er niks gebeurd is 😉

2 reacties op “Dapper

  1. Treesjevanderschoot@gmail.com

    Dappere lieve Lieke ???❣️

  2. Patrycja

    Wat ben je dapper en trots op jou dat je weer snel wakker was en naar huis mocht gaan
    Ga zo door Lieke je bent een kanjer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.