Onderbuikgevoel

Lieke is afgelopen woensdag tijdens het eten in slaap gevallen en daarna meet ik een ondertemperatuur. Dit doet ze nooit en ergens beginnen er alarmbelletjes te rinkelen. Lieke heeft namelijk ook ‘plas explosies’ de laatste periode. Ze plast dan extreem veel, veel meer als dat ze drinkt lijkt wel.. De afgelopen periode krijgen we steeds vaker een berichtje dat Lieke alles onder geplast heeft. Vanmorgen haal ik haar uit bed en is weer alles zeiknat. De alarmbelletjes rinkelen steeds harder. En dan opeens valt het ook op dat ze veel meer oprispingen heeft.
Iets klopt er niet, maar Lieke geeft veel te laat pijn aan en ziet er altijd nog lang heel goed en gezellig uit. Vandaag nemen we de beslissing om maandag dr Bok te bellen. Ook omdat haar eigen ‘thermostaat’ zoveel moeite heeft met de warmte en ze dus de komende week alle energie nodig heeft om overeind te blijven. De alarmbelletjes blijven, maar na deze beslissing kunnen ze naar de achtergrond.

Vrijdag hebben we een afspraak met Welzorg bij de IJsberen. Samen met Judith, Liekes fysio kijken we naar Liekes rolstoel. Haar beentjes bungelen buiten het plankje 😉 We overwegen een grotere rolstoel, maar voor de wendbaarheid van Lieke gaan we voor een aanpassing van haar eigen rolstoel. Alles wordt weer een keer heroverwogen. Ze krijgt een andere rem. Haar zitkussen wordt beter uit wasbaar. Haar voetenplankje wordt van ander materiaal zodat ze deze niet kapot kan trappelen en haar zitting wordt groter. Lieke pakt de man van Welzorg in met al haar kunsten ‘ben onder de indruk van haar!’. Een fijne passing en de hoop van Welzorg is dat dit alles voor augustus gemaakt is. Mensen die vaker met hulpmiddelen aanpassen of bestellen te maken hebben, hoef ik mijn sceptische houding niet toe te lichten..

Voor de rest geniet Lieke enorm van deze periode. Heerlijk buiten zijn. Ze geniet van de kermis bij Severinus waar ze met Bart, ÊÊn van de medewerkers van XieJe, een top middag heeft. Heerlijk om te zien hoe liefdevol er voor haar gezorgd wordt! En wat een inspiratie die Bart, dit is echte zorg!

Ze geniet ook van haar momentjes met haar BFF Anne. Het blijft bijzonder hoe Lieke van Anne houdt en andersom!

En geniet ze vandaag samen met Guusje, Bart en Ronelle van een heerlijke dag Efteling.

En zo lijkt het of we na heel wat hectische heftige maanden toch ook weer in wat ‘rustiger’ vaarwater zijn gekomen. Waar ik trots op ben is dat ondanks alles wat er gebeurd is, we voor de meiden gezorgd hebben dat ze niet hebben hoeven kiezen, dat ze mogen wennen aan alles en dat er met veel liefde voor hen gezorgd wordt. Dat heeft veel van Bart en mij gevraagd, maar ook van onze omgeving. Of zoals Guusje zegt ‘Heerlijk dat er geen gedoe is als we allemaal samen zijn he mam?!’ Een groot compliment!

2 reacties op “Onderbuikgevoel

  1. Patrycja

    Wat weer een heftig verhaal maar ook een mooie verhaal van Lieke

  2. Marieke

    Geweldig hoe jullie de meiden met grote stip op nummer 1 zetten 👍💚🍀.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.