Onderzoeken

Als ik maandag dr Bok bel over de ‘urine lozingen’ mag ik dezelfde middag met Lieke komen. Hij onderzoekt haar uitvoerig en besluit te beginnen met het uitsluiten van een urineweg infectie. En dus moet Lieke gekatheteriseerd worden. Dat is lang geleden, maar op de dagbehandeling van de kinderafdeling kunnen de verpleegkundigen het zich goed herinneren. Lieke heeft namelijk een bijzondere urineleider en katheteriseren is lastig. Bij de tweede poging lukt het gelukkig. De kinderarts en verpleging, ze doen allemaal enorm hun best en zijn super lief voor Lieke en mij.
Vroeg avond blijkt dat het geen urine weg infectie is en Lieke wordt ingepland voor een echo van haar blaas en nieren voor vandaag.
Vanmorgen wordt Lieke weer drijfnat wakker en de moed zakt me een beetje in mijn schoenen. Vind het voor haar heel zielig en ikzelf heb het ook wel gehad met beddengoed en kleding extra wassen.
Vanmiddag worden we door een hele lieve echoscopist geholpen. Lieke doet het super goed en palmt de man volledig in. De rechter nier is zo in beeld, bij de linker nier duurt het allemaal wat langer en heb ik ook een vreemd gevoel, het ziet er anders uit lijkt wel. De blaas is niet heel vol op het moment van echo, de vraag is of er genoeg urine in zit om een uitspraak te kunnen doen over haar blaaswand.
Daarna besluit ik even langs de kinderpoli te lopen. We hebben eigenlijk niet goed afgesproken of de uitslag telefonisch volgt en wat het vervolg kan zijn. Bij de kinderpoli aangekomen maakt dr Bok ‘gewoon’ even extra tijd voor ons. Heel fijn om met hem van gedachten te wisselen. Hij kijkt alvast naar de echo en twijfelt ook over linker nier. We zullen het oordeel van de radioloog moeten afwachten. Ondertussen gaan we toch bloedprikken. Helaas werkt dr Frank niet, dé beste prikker voor Lieke, maar dr Bok heeft een goed alternatief zegt hij. En hij heeft gelijk. Karlijn prikt echt super, Lieke huilt helemaal niet en zit rustig bij mij op schoot!
En zo zijn we de middag zoet in het MMC en horen we vrijdag hoe verder. Afwachten, met zoals vaak bij Lieke de kans dat niemand er achter komt. Dat het vreemd is, bij haar hoort voor nu en misschien ook weer over gaat..

Lieke vermaakt zich prima in het MMC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.