Groter worden

Lieke is net in bad geweest en ik verzorg haar op haar bed. Terwijl ik haar nachtluier aan doe, voel ik de tranen in mijn ogen. De tekenen van de puberteit worden steeds meer zichtbaar. En het past gewoon niet…ze is een mini mensje, met een tutje in haar mond, ze wrijft door haar oogjes en brabbelt nog wat. Het is 18.30 uur en ze is echt heel moe, klaar met de dag. Nee, het past gewoon niet…
Maar toch, deze week bij Bijzondere Tandheelkunde blijkt ook dat ze ‘groot’ wordt. We hebben één grote melkkies gevonden de afgelopen weken. Haar mondje zegt toch echt dat er 4 melkkiezen missen… De tandarts geeft verder aan dat de operatie aan haar gebit nog even zal duren. De operatiekamers in Nijmegen worden langzaamaan weer opgestart. Het uitvoeren van het extractieplan bij Liekes gebit zal daardoor nog wel een aantal maanden duren. En dus heb ik deze week ook dokter Bok aan de telefoon en wordt Lieke ingepland voor de MRI onder narcose om haar rug goed te kunnen bekijken. Nu ze ook letterlijk wat centimeters groeit lijkt het of er steeds meer kromming in haar rug komt. En ook al is ze maar net iets groter dan een meter, dat beetje groeien maakt ook dat er nieuwe beenkokers zijn.
Sommige broeken zijn te klein, ze heeft een maat groter van ondergoed.
Fijn dat ze groeit…maar de puberteit, ik vind het nog lastig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.