Middelbare school

Op social media zie ik de mooie berichten voorbij komen van zenuwachtige, stoere jongens en meisjes die na de zomervakantie naar de middelbare school gaan. Het duurt even voordat ik me realiseer dat Lieke anders ook vandaag was vertrokken op de fiets naar een nieuwe plek. En het doet me verrassend weinig..
Lieke is in maart al naar een nieuwe plek verhuisd en ze heeft het daar enorm naar haar zin. Op haar eigen manier heeft ze de hele zomer fijn gespeeld en geleerd bij de pinguïns.
Iedere dag stuitert ze bijna uit haar rolstoel als we bij de ingang staan. Ze herkent de kindjes uit beiden groepen en de kinderen haar. Het blijft bijzonder om zonder praten zoveel contact te kunnen maken, mooi om te zien dat vriendschap op zoveel meer gebaseerd is dan alleen woorden.

Tijdens de zomervakantie nog twee keer naar het Radboud geweest. Een afspraak op de drewling poli, waar we uitgebreid gesproken hebben over het vervolg op de Botox behandelingen. Botox werkt namelijk niet voor altijd tegen het kwijlen. En nu Lieke 12 wordt komt ze in aanmerking voor een speeksel reducerende operatie. Omdat ze te kwetsbaar is in haar slikken, lijkt het verwijderen van de onderste speekselklieren de enige optie. De succes garantie is behoorlijk groot, maar het houdt ook weer een operatie in met verblijf op de IC en twee drains uit haar keel..In het voorjaar zullen we ons eerst maar eens goed laten voorlichten door de KNO arts die deze ingrepen doet.
We hebben daarnaast kennis gemaakt met de nieuwe tandarts van het Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde. Een lieve dame, Lieke is meteen op haar gemak. Zij geeft aan dat ze toch de verwachting heeft dat we binnen een paar weken aan de beurt zijn voor de operatie waarbij een aantal volwassen tanden verwijderd gaan worden om ruimte te maken in Liekes inimini kaak. Hoop dat we snel duidelijkheid hebben.

En we wachten in spanning af wanneer de nieuwe rolstoel geleverd wordt. Het wordt echt een mooie stoel!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.