Ze rent!

Donderdagavond geeft de thuiszorg aan dat er een verdikking zit bij Liekes linkerborst en ook lijkt haar oksel wat dikker. Samen kijken we ernaar en kunnen het niet goed thuisbrengen. Vrijdagochtend is de verdikking zeker niet minder geworden en dus bel ik dr Bok. Even samen kijken…Gelukkig mogen we om 10.30 uur meteen komen. Na uitgebreid onderzoek is toch de conclusie dat het een reactie lijkt op haar hormoonhuishouding. Niet ernstig, wel een heel bijzondere asymmetrische reactie. En omdat we niet weten wat de puberteit allemaal in petto heeft voor haar, moet ik vooral bellen bij twijfels.
Dr Bok neemt de tijd en is heel enthousiast over hoe Lieke er verder uit ziet. Na wegen blijkt ze voor het eerst in haar leven een gezonde BMI te hebben! Lieke is 118 cm en weegt 20 kilo! Nu weet ik ook waarom de verzorging best pittig is af en toe…
Als ik Lieke ’s avonds naar bed breng, wordt ze maar niet rustig. Terwijl ze sinds een paar maanden zo goed zelf in slaap kan vallen. Ze blijft wat slijm ophoesten. En na twee schone pyjama shirtjes geeft ze laat op de avond heel veel dik slijm over.
Heel zielig, met alles wat ze in haar heeft. Ik troost haar, ze lijkt uiteindelijk heel opgelucht. Wat een contrast met de afgelopen jaren waar ze na een avond zoals deze vaak opgenomen moest worden omdat ze dan helemaal out ging. Ik knuffel haar en uiteindelijk valt ze rustig in slaap. En blijft de vraag over wat dit allemaal is geweest. Als ze vrolijk wakker wordt, geen koorts heeft en goed eet, de verdikking minder is geworden, lijkt het leed geleden. Het is één van de vele bijzonderheden zonder echte verklaring die we van Lieke kennen.

Omdat Lieke enorm gegroeid is de afgelopen maanden, moeten ook al haar hulpmiddelen onder de loep worden genomen. Er is een nieuwe eetstoel aangevraagd, de staantafel is aangepast en ook haar loopkar is versteld.
Ik heb nog nooit zoveel nieuwe kleren mogen kopen 🙂

Naast groter worden neemt ook Liekes kracht toe. Ze oefent hard met Julia, haar fysio. Ik kan geen genoeg krijgen van de filmpjes waarop Lieke laat zien dat ze enorm snel vooruit kan met haar loopkar: ze rent!

 

 

Een reactie op “Ze rent!

  1. Geer

    Wat n enorme vooruitgang Lieke. Nog steeds meer dan n wonder. Trotse mama denk ik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.