Groeien

We zijn inmiddels verhuisd en wonen heerlijk! Lieke heeft totaal niet hoeven wennen aan haar nieuwe omgeving. Ze geniet van de hoeveelheid licht, de schommel in haar kamer en meteen buiten zijn als we gaan wandelen.
De afgelopen periode is er veel gebeurd en Lieke blijft groeien, letterlijk en figuurlijk 🙂
Eind februari is ons vriendje Daan geboren bij Anne en Jeroen. Vertederend om te zien hoe Lieke op Daan reageert, maar vooral bij Anne wil zitten. En dit heel duidelijk laat merken 🙂

Vlak voor de verhuizing eind maart moet Lieke nog in quarantaine omdat er Corona besmettingen zijn binnen het Kinderdagcentrum. De moed zakt in mijn schoenen…Na een aantal dagen kan ze getest worden. Tegen alle verwachtingen in doet ze dat super en gelukkig blijkt daarna snel dat ze negatief is. De thuiszorg vangt de dagen op dat het kinderdagcentrum dicht moet blijven. Heel dankbaar!
Lieke krijgt haar nieuwe loop kar en wordt steeds beter in ‘lopen’ en wandelen. Ze geniet van de fysiotherapie met Julia. Een jaar na de opening van de Pinguïns kunnen we echt zeggen dat de verandering ook voor Lieke een succes is geweest. Ze gaat met kleine stapjes steeds vooruit!

Haar non verbale communicatie is al lang een sterk punt. En op advies van dr Bok gaan we dit verder onderzoeken. We hebben Lieke aangemeld voor een CCP traject met stichting Milo. Een traject om haar communicatie paspoort in kaart te laten brengen voor iedereen die met regelmaat voor Lieke zorgt. En hopen ook nog mogelijkheden te ontdekken voor ondersteunende communicatie die wel past bij haar visuele beperking en haar motoriek. Leuk om weer te ontdekken!
En…geïnspireerd door Liekes T9M zusje Lynn is er een toilet voorziening bij het kinderdagcentrum voor haar gekomen, waar ze met regelmaat op gezet gaat worden. Niet omdat we denken dat Lieke heel bewust zindelijk kan worden. Maar wat zou het fijn voor haar zijn als ze af en toe ontlasting heeft op een toilet in plaats van in een luier.
Bij bijzondere tandheelkunde is vorige week de conclusie dat de operatie aan haar gebit effect heeft gehad en dat er ruimte is voor de nieuwe tanden. Wel heeft ze behoorlijk last van alle verschuivingen en nieuwe doorkomers. Ze kwijlt enorm en wil niet altijd haar tandjes even makkelijk poetsen. Op advies van de tandarts gaan we een tijdje een verdovende gel gebruiken. Dit is echt een fijne oplossing.
En afgelopen week vieren we koningsdag en kijken nu vooral uit naar de lentezon!

Een reactie op “Groeien

  1. Mariëlle van Herk

    Wat is ze groot geworden 😃
    Leuk te lezen dat het jullie goed gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.