Van feeststemming naar EHBO

‘Yes, de eerste plas op het toilet is een feit!!!!’ is het bericht vorige week op app van de pinguïns. Iedereen in een feeststemming en Lieke daardoor ook enthousiast. Ze vindt het hilarisch als ze een scheetje laat op het toilet, dat klinkt zo lekker hard 🙂
En afgelopen dinsdag poept ze zelfs op het toilet. Een mooie nieuwe ontwikkelingsstap. En ook al kan ze misschien nooit aangeven dat ze naar het toilet moet, het af en toe op een toilet plassen of poepen is al heel fijn voor haar. En wie weet hoe ze nog gaat verbazen…

Na deze jubelstemming was het extra schrikken dat Lieke donderdagavond opeens heel benauwd werd. Haar ademhaling was duidelijk hoorbaar en ze was erg onrustig. Het ziekenhuis gebeld en nog voordat ik kon vertrekken, gaf ze een enorme hoeveelheid slijm over. En dit heeft ze volgehouden tot op de EHBO. Een zielig hoopje meisje. Uiteindelijk stabiliseerde ze en waren al haar waardes goed en mocht ze aan het einde van de avond mee naar huis. Na een onrustige nacht, vrijdagochtend verhoging. De kinderarts toch maar weer gebeld. Een coronatest gedaan en de afspraak dat als ze koorts zou krijgen we antibiotica in zouden gaan zetten in plaats van haar onderhoudsdosis.
Zaterdag blijkt dat ze in ieder geval geen corona heeft. En begint ze weer meer zichzelf te worden, maar dan met af en toe borrelend slijm.
En zo is het nu, Lieke is vrolijk, wat sneller moe en af en toe boos omdat ze het slijm niet goed weg krijgt. We wachten af, hopen dat dit snel voor bij gaat.
Vanmiddag lekker naar buiten, goed aangekleed, genoten van een zonnetje en elkaar. Voor Guusje fijn om te ontspannen. Voor haar ook heel spannend om haar zus zo te zien.

Dat was lang geleden dapper mensje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.