Stralende gezichten

Liekes stralende gezicht afgelopen dagen is een groot contrast met een paar weken geleden toen ze met 40.6 graden koorts en een saturatie van 91 binnen kwam op de EHBO. Na een stevige antibiotica kuur is ze de longontsteking uiteindelijk de baas geworden. Zorgen in mijn achterhoofd dat ze twee keer in korte tijd weer op de EHBO terecht komt, opgelucht dat de antibiotica wel zijn werk doet.

En toen waren we klaar voor vakantie!
Samen zijn we een paar dagen naar een aangepast vakantiehuis in Drenthe geweest. Van museumdorp Orvelte, Nationaal Park Dwingelderveld, tot herinneringscentrum Westerbork en de stad Groningen. Heerlijke dagen, fijn om te zien hoe de zusjes genieten van elkaar. Eigenlijk hoeft er niet meer te zijn… Bijzonder mooi om te zien hoe Lieke zich aanpast aan situaties. Heel stil en ingetogen in het herinneringscentrum, ze lijkt de sfeer heel goed aan te voelen en zichzelf aan te passen. Enorm uitbundig, geluidjes makend en aandacht trekken van kinderen in een pannenkoekenhuis. Nieuwsgierig maar wel altijd in de veilige nabijheid van ons.
Om erop uit te gaan met Lieke moet je niet denken in onmogelijkheden. Nee, er zijn geen goede verschoningsmogelijkheden in het openbaar voor Lieke. Nee, ze kan niet zomaar van de kaart in een restaurant mee eten. Maar..Ja, de bus van Lieke is een plek, niet heel goed voor mijn lijf, maar wel een plek om te verschonen. Boterhammen en geblenderd eten kunnen gewoon mee. En ja er zijn heel veel restaurants die haar bord extra aandacht geven als ze het leeg brengen of met opgewarmd eten. Er samen op uit gaan is zoveel meer dan de onmogelijkheden, hoe frustrerend de beperkingen soms ook zijn. Het zijn ook heel veel stralende gezicht momenten. Het is ook de uitspraak van Guusje ‘ik heb net zoveel aandacht gehad als Lieke deze vakantie’.
Wat is het fijn dat Lieke ook in ons vakantiehuis meteen gaat slapen, zodat Guusje kan genieten van de jacuzzi en heel veel spelletjes Exploding Kitten. En wat fijn dat Marco er altijd is om mee te denken in de mogelijkheden.
Klaar voor het najaar waarin hopelijk snel duidelijk wordt wanneer de operatie voor de speekselklieren plaats gaat vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Je mag deze HTML tags en attributen gebruiken:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.